zaterdag 15 juli 2017

Zandgebakjes voor zomerfruit



Fijn zanddeegje


Dit fijne zanddeeg is de bestemming voor taarttoetjes met zomers fruit waarmee je de stemming in elk gezelschap verhoogt. Er zit poedersuiker in en wordt in de eerste fase blind gebakken. Wel iets voor gevorderden.... maar volg het recept nauwkeurig en het gaat je lukken.

Wanneer de vormpjes zijn gebakken en staan af te koelen roer je mascarpone en citroencurd door elkaar en vul je het bakje ermee. Een paar mooie framboosjes, een blaadje munt en bestrooien met poedersuiker, en hopla! Succes verzekerd.


Wat heb je nodig voor 6 taartvormpjes van 8 cm doorsnee?

- 225 gr bloem
- 40 gram poedersuiker
- ½ tl vanille-extract
- 125 gr koude boter in blokjes
- 1 eidooier
- ongeveer 1 el water

Wat ga je doen?

- Bloem en poedersuiker in de keukenmachine door elkaar mengen (je kan natuurlijk ook een handmixer gebruiken)
- Vanille en boter toevoegen en mixen tot kruimeltjes
- Eidooier en water toevoegen (oppassen met het water, niet te veel) en mixen tot een deeg
- Deeg samenpakken tot een bal en 30 minuten laten rusten in de koelkast.

Bakken:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Het deeg verdelen in zes gelijke porties en uitrollen tot 3-4 mm dik
- In vormpjes leggen, met bakpapier afdekken en vullen met bonen o.i.d.
- 10 minuten bakken
- Steunvulling eruit halen en nog 5-8 minuten terug in de oven tot ze licht goudbruin zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten