zaterdag 9 december 2017

Hollandse kaasfondue met groentjes


Boeren belegen en rauwkost

Vandaag hebben veel mensen ondanks het belabberde weer op de Reuringmarkt ontdekt dat je met Nederlandse boerenkaas ook een heerlijke fondue kunt maken!
Het een kwestie van roeren en opwarmen en hupsakee!
En dan eet je die met groentjes, echt lekker! Een stukje brood kan natuurlijk ook, maar er combineert veel groente heel goed met kaas. De kinderen waren dol op de paprika en komkommer!

Voor 2 personen heb je nodig:
* ruim 300 gram boeren belegen kaas, geraspt
* 200 ml droge witte wijn
* 1 flinke teen knoflook, geplet
* 1 volle eetlepel bloem, tot een papje geroerd met 2 eetlepels koud water
* een kneepje citroensap
* peper uit de molen
* diverse groentjes: reepjes paprika, maantjes komkommer, rood- of witlof, broccoli- of bloemkoolroosjes, reepjes bleekselderij

Werkwijze:
- verwarm de wijn met de teen knoflook in een pan met dikke bodem

- voeg de geraspte kaas beetje bij beetje toe en roer goed tot alle kaas is gesmolten, verwarm tot tegen het kookpunt
- roer het bloempapje erdoor en roer tot de kaasfondue mooi glad en romig is
- breng op smaak met citroensap en vers gemalen peper


Dip je groentjes aan een prikkertje in de fondue en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten