zondag 4 maart 2018

Pere e Zola

Peren en Gorgonzola...


… een heerlijke combinatie. Dat weten de Italianen al heel lang! 
Op een pizza met knapperige korst komen een mooie rijpe peer en Gorgonzola Dolce heel goed tot hun recht.
Nou heb je niet altijd tijd om een gistdeeg te maken en te laten rijzen. En je hebt ook geen kant-en-klaar-pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt liggen. Dan maak je toch een mooie krokante bodem met maar een paar ingrediënten die je vast in huis hebt:

- 200 gram volkoren speltmeel (of ander meel)
- 1/2 theelepel baksoda (let op: dit is geen bakpoeder)
- 1/2 theelepel fijne suiker (of basterdsuiker)
- 1/2 theelepel zout
- 200 ml karnemelk (of kefir)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Doe de droge ingrediënten in een kom en vermeng ze goed.
    Voeg de karnemelk toe en meng alles vlot met je vingertoppen doorelkaar. Niet kneden!
    Knijp het deeg tot een bal en druk die op een ingevette bakplaat uit tot een plak van een halve cm dik.
  • Schil de peer en beleg het deeg met parten.
  • Verdeel stukjes Gorgonzola gelijkmatig.
  • Bak deze soda-pizza in ongeveer 15-20 minuten af in het midden van de oven.





Tipjes:
* Natuurlijk passen ook andere combinaties goed op zo'n bodem
* Snijd met een stekertje kleine rondjes uit en maak zo borrelhapjes

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten